top of page
  • Lizette Raslan

Depressieve Gevoelens

Bijgewerkt op: 15 jan. 2019



Daar zat Angeline dan als moeder in Kenia in een totaal andere cultuur met de allerliefste man die ze zich kon voorstellen. Ze kregen samen kinderen waarvan er 1 overleed toen ze 2 maanden oud was en ze was in dit huwelijk gekomen met 3 kinderen vanuit andere relaties.


Wat voelde ze zich gezegend maar na verloop van tijd begon dit over te slaan, ze begon zichzelf steeds vaker somberder te voelen, huilde veel, was vaak boos en afwezig terwijl ze aanwezig was. Voor degene die weten hoe depressieve gevoelens voelen zullen dit misschien herkennen.


Haar man Klaas die uitgezonden was voor zijn werk in Kenia zei ook altijd tegen Angeline je bent niet aanwezig, ze werd dan altijd boos en ging in de ontkenning ze zag helemaal niet dat ze steeds dieper in dat zwarte gat terecht kwam.


Maar hoe kwam Angeline daar nou, waarom voelde zij zich zo depressief terwijl alle moeilijke tijden vanuit haar kindertijd die met adoptie te maken hadden, het vechten met vragen als waarom heeft mijn moeder me weggedaan, op wie lijk ik , enz., relaties die niet werkte, psysche en fysieke mishandelingen het was allemaal achter de rug.


De grote fout die Angeline maakte was 'gewoon´ verder te gaan net te doen alsof het er niet was. Ze had ook niet geleerd van haar ouders hoe om te gaan met haar emoties of er over te praten.


Want depressieve gevoelens komen van onverwerkt verdriet maar ook door je eigen denkwijzen over situaties. En ze had zoveel overwerkte gebeurtenissen in haar zelf waardoor ze heel boos was op haar zelf en haar zelf slecht vond en dit zorgde voor bepaalde gedachten over haar zelf waar ze zich ook naar ging gedragen.

Maar als je je pijnen telkens weg stopt lijkt het alsof die depressieve gevoelens er 'zomaar' zijn bijvoorbeeld door een situatie die er dan is of door iedereen om je heen of wat voor reden dan ook. Alleen dat is niet de realiteit, het komt door wat er van binnen bij je afspeelt en waardoor je door een bepaalde bril naar situaties kijkt en er mee omgaat.


Maar gelukkig is mijn ervaring met vrouwen met deze problematiek dat ze veel meer controle over die gevoelens en emoties hebben als ze de techniek EFT Emotional Freedom Techniek inzetten. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat de emotionele ladingen die er zijn op pijnlijke herinneringen, of negatieve gedachtes trauma's enz. dat die weggaan.

Angeline heeft dit ook toegepast waardoor ze nu met haar gevoelens en emoties stukken beter kan omgaan. Ze eet haar pijn niet meer weg, is weer vrolijk, heeft weer zin in het leven, haar kwaliteiten komen weer naar voren en ze wil haar zelf weer ontwikkelen.


Wil jij dit ook?

Je kan terecht op mijn website daar vindt je alle tips maar je kan ook een losse sessie met me boeken en dan zitten we twee uur met elkaar en kunnen we zien of het iets voor je is.

17 weergaven0 opmerkingen
bottom of page